Singel 39 Recensie overzicht – Al goud na 1 week!

Zowel ‘Baantjer Het Begin’ (15 april) als ‘Singel 39’ (6 mei) zijn in Pathé-Tuschinski feestelijk in ­première gegaan. Het eerste succes van Baantjer is reeds een feit, op 3 mei bereikte de film de Gouden status (100.000 bezoekers). De recensies van Singel 39 zijn ook goed, met overal 3 sterren, lees hieronder de recensies.

Logo De Volkskrant

“Singel 39 moet het hebben van de humoristische dialogen en de innemende hoofdrolspelers. Het speelfilmregiedebuut van Frank Krom (’t Schaep met de 5 pooten, Soof, de televisieserie), naar een script van Eddy Terstall, kan bogen op de humoristische en sensitieve dialoog, twee innemende hoofdrolspelers die het er niet te dik bovenop leggen, en de nadrukkelijke, maar niet belerende wijze waarop de makers hun progressieve boodschap door de film vlechten.”

Logo TV krant

“Singel 39 is een frisse film die de conventies van de romcom volgt door de liefde in de schijnwerpers te zetten, maar de seks erbuiten houdt. Die originele invalshoek is een absolute pre.”

Logo Veronica

“Onderhoudende zwijmelcomedy over modern co-ouderschap. Waldemar Torenstra is leuk als ruimdenkende homo.”

Logo nrc

“In ‘Singel 39’ is alles een tikje progressiever. Maar de film over de homoseksuele Max met kinderwens, had nog best wat verder mogen gaan.”

Logo Telegraaf

“Regisseur Frank Krom (bekend van de Schaep-series) pakt het anders aan dan bij de gemiddelde romkom door het raamwerk van Singel 39 wat verrassender en vooruitstrevender in te kleuren.”

Logo AD

“In elk geval bevat Singel 39 een origineler verhaal dan in vergelijkbare films gebruikelijk is. Deze keer gaat het meer om vriendschap dan om liefde, hoewel romantische gevoelens zeker ook meespelen. Het samenspel tussen Visschedijk en Torenstra is de voornaamste attractie.”

Share This

Deel dit bericht met je vriendenkring!