De film Kruimeltje krijgt na 20 jaar een vervolg

Kruimeltje krijgt na 20 jaar een vervolg. Wedden dat je in 1999 in de bioscoop zat voor de film Kruimeltje, met Ruud Feltkamp in de hoofdrol? Tenminste, als je nu in je twintiger jaren bent, is die kans héél, héél groot, aangezien de film in de kerstvakantie van toen maar liefst 1,2 miljoen bezoekers naar de bios trok. De film Kruimeltje is een beetje als Kees & Co, Het Zonnetje in Huis en Telekids: nostalgie ten top. Goed nieuws dus dat er een vervolg in de maak is.

Sequel
Je leest het goed. Filmproducent en acteur Rick Engelkes (tevens Kruimeltjes vader in de film) gaat na twintig jaar een vervolg maken. De nieuwe film gaat verder waar het oorspronkelijke verhaal, gebaseerd op het boek van Chris van Abkoude, ophield. Oftewel: de ouders van Kruimeltje, een voormalig weesjongetje, zijn weer bij elkaar en hebben door het vinden van een goudmijn in Amerika genoeg geld om hun zoon te laten opgroeien in een mooi landhuis. Kruimeltje moet alleen wennen aan zijn nieuwe leventje en mist de avonturen op straat.

Het scenario voor deze sequel, geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees) is al af. Diede in ’t Veld (Spangas) neemt de regie op haar rekening.

Ruud Feltkamp
Dan nu de vraag: wie wordt Kruimeltje 2.0? Rick Engelkes meldt dat de zoektocht in volle gang is, evenals naar de moeder van Kruimeltje, voorheen gespeeld door Thekla Reuten.

Nog even geduld: naar verwachting verschijnt de nieuwe Kruimeltje in februari 2020 in de bioscoop.