TULIPANI van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (Karakter, De Surprise) is geselecteerd voor het Toronto International Film Festival in de categorie Contemporary World Cinema. Hiermee maakt de Nederlands-Italiaans-Canadese coproductie kans op de People’s Choice Award, een van de belangrijkste prijzen van het festival. Toronto International Film Festival vindt plaats van 7-17 september 2017.

TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Aanmodderfakker, Het Verlangen) aanstormend talent Anneke Sluiters, de Italiaanse steracteur Giancarlo Giannini (Quantum of Solace, Casino Royale) en de Canadese actrice Ksenia Solo (Black Swan, In Search of Fellini).

TULIPANI (Italiaans voor ’tulpen’), is een productie van het Nederlandse FATT Productions in coproductie met het Canadese Don Carmody Productions en het Italiaanse Stemo- en Draka Productions. Peter van Wijk en Mike van Diem schreven het scenario. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurogroei, Eurimages, Mibact, Apulia Film Commission, Roma Lazio Film Commission, Telefilm Canada, Ontario Media Development Corporation en het Lithuanian Film Centre.

TULIPANI beleeft zijn Nederlands première op 20 september als openingsfilm van het Nederlands Film Festival, en is vanaf 21 september landelijk te zien in de bioscoop.