De film TULIPANI van Oscar- en Gouden Kalf-winnaar Mike van Diem (Karakter, De Surprise) is geselecteerd voor de 53e editie van Chicago Film Festival (12-26 oktober). Het is het tweede filmfestival in Noord-Amerika waar de film voor is geselecteerd. Vorige week beleefde de film haar wereldpremière op Toronto International Film Festival, waar de film enthousiast ontvangen werd.

Een greep uit de internationale recensies:
“A brilliant comedy with affecting characters, gorgeous visuals, and powerful themes.” – Cinemaaxis.com

“A heart warming tale that will appeal to patriotic Italians, pasta twirling travellers and film fans with a penchant for hilarious tales of small town Europe.” – Dobbernationloves.com

“Oscar-winning director Mike van Diem is back: this time, he’s stirring up passion all over Europe.” – Daily-journal.com

TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Aanmodderfakker, Het Verlangen) aanstormend talent Anneke Sluiters, de Italiaanse steracteur Giancarlo Giannini (Quantum of Solace, Casino Royale) en de Canadese actrice Ksenia Solo (Black Swan, In Search of Fellini).

TULIPANI gaat aanstaande woensdag in Nederland in première als openingsfilm van het Nederlands Film Festival, en is vanaf donderdag landelijk te zien in de bioscoop.