huisvrouwen bestaan nietZojuist is in RTL Boulevard bekend gemaakt dat Waldemar Torenstra en Fred van Leer gecast zijn voor de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet. Waldemar speelt de rol van Thijs, een vader die Marjolein (Jelka van Houten) op het schoolplein leert kennen. Fred van Leer zal in zijn rol als ober voor behoorlijk wat opschudding in het verhaal zorgen. In Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Eerder werd bekend gemaakt dat Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca de hoofdrollen vertolken en ook Jim Bakkum, Kay Greidanus, Leo Alkemade en Victoria Koblenko gecast zijn voor Huisvrouwen Bestaan Niet. De regie is in handen van Aniëlle Webster. Cabaretier Richard Kemper schreef het scenario dat gebaseerd is op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’. Huisvrouwen Bestaan Niet wordt geproduceerd door REP Film in coproductie met CTM Films. Distributeur Independent Films brengt de film vanaf 21 december uit in de bioscoop.

Over de film:

In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohémienne moeder Loes heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op de succesvolle theatervoorstelling ‘De Huisvrouwmonologen’.

Rick Engelkes is al geruime tijd actief als theaterproducent en heeft twee jaar geleden de filmtak REP Film opgericht om een lang gekoesterde droom waar te maken, naast theater ook films produceren. Samen met partner Frank Groenveld wordt er inmiddels vanuit REP Film aan diverse films en series gewerkt. HUISVROUWEN BESTAAN NIET wordt de eerste film die REP Film gaat produceren in coproductie met CTM Films. Door eigen ontwikkelde concepten centraal te stellen en deze via meerdere kanalen te exploiteren onderscheidt REP zich in de markt. Deze werkwijze heeft geresulteerd in succesvolle producties waaronder de musical Kruimeltje en de daarop gebaseerde dramaserie voor ZAPP. REP heeft daarnaast vele andere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan zoals o.a. De Huisvrouwmonologen, Romeo over Julia, Dik Trom, Dolfje Weerwolfje, Opvliegers 2 en Hart tegen Hart. Komend seizoen zijn de voorstellingen Dummie de Mummie, Opvliegers 3 en Vamos! (i.s.m. RTL) te zien in de theaters.

Sinds 2000 brengt Independent Films Nederland BV een grote verscheidenheid aan films uit op Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als Gooische Vrouwen, Soof, Hartenstrijd, Paddington, John Wick 2, The Hunger Games-reeks, Elle en La La Land is Independent Films de grootste onafhankelijke filmdistributeur in Nederland.