Oh Baby, Hartje Parijs en Smoor

De inschrijving voor deze films is reeds met succes voltekend

32e Filmfonds: belastingvriendelijk investeren in Filmfonds Oh Baby, Hartje Parijs en Smoor.

Kernpunten:

  • Deelname vanaf € 10.000
  • Verwachte looptijd, 24 maanden
  • Risicospreiding door exploitatie van 3 films
  • 25,8 % verwacht rendement (tegen 52% IB tarief)
  • U deelt mee in de opbrengsten van 3 films
  • Vele extra’s (zoals kaarten voor de rode loper en setbezoek)

Propositie – 3 nieuwe speelfilms:

In samenwerking met 2C FILM biedt Eurogroei Films investeerders de mogelijkheid te participeren in 3 nieuwe speelfilms: Oh Baby, Hartje Parijs en Smoor. U participeert in een maatschap die de films produceert (hierna het filmfonds). De emissie bedraagt € 750.000. De totale investering bedraagt circa € 3,15 miljoen. 2C Film is terug met de verfilming van deze 3 mooie films. De producent heeft sinds 2013 de speelfilms APP, Hartenstraat, Jack Bestelt Een Broertje, Hallo Bungalow, Fissa en Hartenstrijd geproduceerd.

Rendement

Fiscaal

Het Filmfonds maakt gebruik van de mogelijkheid de voortbrengingskosten van de film ineens af te schrijven. Dit leidt voor participanten in het Filmfonds tot een forse aftrekpost van € 8.720,- per participatie in box 1. Het risico op verlies van uw deelnamebedrag wordt zodanig beperkt. Naast het fiscale voordeel en de rendementskansen geniet u als participant van een aantal aantrekkelijke extra´s!

Het verhaal

Het scenario voor Oh Baby en Hartje Parijs is geschreven. Aan het scenario van Smoor wordt nog gewerkt.

Oh Baby
Ruben (35) heeft het perfecte leven. Vindt hij zelf. Hij is gezond en heeft een comfortabel studio-appartement waarin hij samenwoont met zijn grote liefde, met wie hij al zijn tijd doorbrengt. Dat die grote liefde geen vrouw is maar een gitaar, vindt Ruben alleen maar een voordeel. Hij verdient zijn geld als schrijver van liedjes voor andere artiesten. Tót hij op een dag te horen krijgt dat een collega waar hij ooit een scharrel mee heeft gehad (Evelien) is omgekomen bij een ongeluk en hij de vader van haar zoon van tien maanden blijkt te zijn. Vanaf dat moment wordt zijn veilige, rustige leven volledig overhoop gegooid.

Hartje Parijs
Sietske, een jonge bevlogen lerares Frans, ziet op de dag van vertrek van de schoolreis naar Parijs haar jaarlijkse weekje romantiek met collega/minnaar Ben in het water vallen omdat zijn vrouw plotseling meegaat! Sietske staat voor de keuze: gaat zij de concurrentie aan met haar rivale, of stelt ze zich open voor wat de stad der liefde nog meer te bieden heeft. Zoals de knappe, ietwat lompe, tour-gids Gijs, die zo zijn eigen opvattingen heeft over liefde en romantiek. Geflankeerd door een ongezouten hartsvriendin, 20 hormonale leerlingen en één smoorverliefde klasse-hunk, moet juf Sietske op zoek naar de ware betekenis van ‘l’Amour’.

Smoor
Het scenario voor de Film Smoor is nog in ontwikkeling.

Films

De film Oh Baby zal worden geregisseerd door Thomas Acda. De film Hartje Parijs zal worden geregisseerd door Allard Westenbrink. De Film Smoor wordt nog ontwikkeld. De films worden geproduceerd door 2CFILM van Edvard van ’t Wout en Kees Abrahams. De film Oh Baby wordt in Nederland in de bioscoop uitgebracht door Entertainment One Benelux. De films Hartje Parijs en Smoor zullen in Nederland in de bioscoop worden uitgebracht door Independent Films.

De opnames voor Oh Baby zijn reeds gestart. De film wordt in oktober 2017 in de Nederlandse bioscoop verwacht. De opnames voor Hartje Parijs starten naar verwachting in september 2017. De film wordt in maart 2018 in de Nederlandse bioscoop verwacht. De opnames voor Smoor starten naar verwachting in april 2018. De film wordt in oktober 2018 in de Nederlandse bioscoop verwacht.

Producent

2CFILM is een filmproductiemaatschappij gevestigd in Amsterdam en heeft als doelstelling om op een creatieve en onafhankelijke wijze commerciële speelfilms te ontwikkelen en te produceren voor een breed publiek. 2CFILM is in 2013 opgericht door producenten Edvard van ’t Wout en Kees Abrahams. 2CFILM is een creatieve broedplaats voor ambitieuze en talentvolle filmmakers, waarbij jong talent wordt gecombineerd met ervaren professionals. 2CFILM integreert de modernste technieken in de content en zal waar mogelijk gebruik maken van een nieuw ontwikkelde second screen applicatie.
2CFILM heeft sinds 2013 de speelfilms APP, Hartenstraat, Jack Bestelt Een Broertje, Hallo Bungalow, Fissa en Hartenstrijd geproduceerd. De film APP is inmiddels aan zeventien partijen verkocht en Hollywood producer Lawrence Gordon ontwikkelt momenteel een Amerikaanse remake. Hartenstraat stond (2014) in de top drie van best bezochte Nederlandse films en de jeugdfilm Jack Bestelt Een Broertje (2015) is door is op het internationale kinderfilmfestival van Stuttgart door de Kinderjury bekroond met de prijs voor de beste film van het festival.

Filmfonds Oh Baby, Hartje Parijs en Smoor

Alle specifieke wetten en gebruiken van de Film zijn in dit Filmfonds gemaximaliseerd in combinatie met de fiscale mogelijkheden van nu. De fiscaliteit is met name van belang bij tegenvallende resultaten. Er is goed naar de wensen van filmliefhebbers en investeerders geluisterd, tenslotte zijn er al 31 filmproducties met succes gefinancierd.

De belangrijkste kenmerken zijn:

Looptijd
De looptijd van het Fonds is naar verwachting 24 maanden. De voorbrengingskosten van de film zijn toe te rekenen aan het jaar 2017/2018 . U ontvangt een fiscale invulinstructie om de aftrekpost in uw belastingaangifte te verwerken. U bent mede-eigenaar van de film tot het moment van staking.

Rendement
Het verwachte rendement van 25,8%* is op jaarbasis, gebaseerd op inschattingen van de distributeur en producent (medium-high scenario) en bij een volledige benutting van de aftrekpost tegen een inkomstenbelastingtarief van 52% (exclusief besparing van 1,2% vermogensrendementsheffing).
De ervaring leert dat de bulk van de exploitatie-inkomsten in de eerste 28 maanden na de première gerealiseerd worden. De ervaring leert ook dat een inschatting onjuist kan blijken en de opbrengsten kunnen tegenvallen waardoor participanten minder terugontvangen dan verwacht.

Toezicht en disclaimer
Voor het aanbieden van participaties in het Filmfonds geldt een vrijstelling van de vergunnings- en prospectusplicht. De totale tegenwaarde van de participaties bedraagt minder dan € 2,5 miljoen, berekend over een periode van 12 maanden. Het balanstotaal van het Filmfonds zal voor minder dan 50% uit beleggingen bestaan, alsmede zal minder dan 50% van de verwachte inkomsten afkomstig zijn uit beleggingen. In casu is sprake van een onderneming waarop de AIFM-richtlijn derhalve niet van toepassing is. Het Filmfonds staat derhalve niet onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Het Prospectus zal niet ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Autoriteit Financiële Markten.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Raadpleeg voor u besluit tot investeren altijd het Prospectus. Een eventuele beslissing om in het Filmfonds te participeren, dient u te nemen op basis van het Prospectus. Mogelijk geïnteresseerden in het Filmfonds wordt geadviseerd zich te wenden tot de eigen (belasting) adviseur, zodat een afgewogen oordeel kan worden gevormd.