Gek van Oranje

Propositie

In samenwerking met TOPKAPI FILMS biedt EUROGROEI FILMS investeerders de mogelijkheid te participeren in de nieuwe speelfilm GEK VAN ORANJE, naar het scenario van PIETER BART KORTHUIS en  MAARTEN LEBENS, te regisseren door PIM VAN HOEVE.
U participeert in een maatschap die de film GEK VAN ORANJE produceert (hierna het filmfonds). De emissie bedraagt € 775.000. De totale investering bedraagt circa € 3,2 miljoen.

Topkapi Films is terug met de verfilming van GEK VAN ORANJE. TOPKAPI FILMS maakte eerder de films HET VERLANGEN en PUBLIEKE WERKEN.

Deelname is mogelijk vanaf € 10.000


Kenmerken emissie

  • Deelname vanaf € 10.000
  • Verwachte looptijd 24 maanden
  • Bewezen concept
  • 25,4 % verwacht rendement (tegen 52% IB tarief)
  • U deelt mee in de opbrengsten van de film
  • Vele extra’s (zoals kaarten voor de rode loper en bezoek set)

Rendement

 

 

 

De rendementsberekeningen zijn gebaseerd op een vijftal scenario’s (LOW-HIGH). De uitkomsten van die scenario’s zijn in bovenstaande tabellen vereenvoudigd weergegeven per participatie van € 5.000,- bij een inkomstenbelastingtarief van 52 %.


Belastingvriendelijk investeren

Het filmfonds maakt gebruik van de mogelijkheid om de film Gek Van Oranje als bedrijfsmiddel ineens af te schrijven. Participanten in het fonds schrijven af over de volledige investering. Dit leidt voor u als participant tot een forse aftrekpost van € 7.350,- per participatie van € 5.000  op uw belastbaar inkomen. Het risico op verlies van uw deelnamebedrag wordt hierdoor beperkt.

Het Verhaal

Als Nederland zich tijdens het WK van 2010 op de klanken van de vuvuzela overgeeft aan de Oranjekoorts, zoeken degenen die niets met voetbal hebben een veilig heenkomen bij elkaar.

Gek van Oranje is een zomerse ensemble-komedie, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland een gedaanteverandering ondergaat, zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en zich verliest zich in de totale oranjegekte. Het is 2010 en Nederland scoort onverwacht hoge ogen tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika. De liefhebbers dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn.

Productie

TOPKAPI FILMS werd in 2011 opgericht door Frans van Gestel en Arnold  Heslenfeld. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in de fusie in 2008 van Motel Films (opgericht in 1996) en IDTV Film. TOPKAPI FILMS heeft sinds 1998 ruim 100 films, series en dramaproducties geproduceerd.

Regie

De Film zal worden geregisseerd door Pim van Hoeve. Pim van Hoeve studeerde in 1994 af aan de Filmacademie. In zijn werk is hij altijd op zoek naar een combinatie van indringend acteren, krachtige gestileerde beelden en -als het even kan- humor. Met grootschalige dramaproducties bewees hij de afgelopen jaren een groot publiek aan zich te kunnen binden. De afgelopen jaren maakte hij series over Prins Bernhard (Bernhard, Schavuit van Oranje), Prinses Beatrix (Beatrix, Oranje onder Vuur), Freddy Heineken (Freddy, leven in de Brouwerij), over Van Gogh (Van Gogh, een huis voor Vincent) en Johan Cruyff (Johan, logisch is anders). Pim van Hoeve is regisseur van drie Dummie de Mummie-films en hij maakte in 2003 de speelfilm Liever Verliefd. Hij regisseerde tevens verschillende afleveringen van de series Voetbalvrouwen, Westenwind en Keyzer en de Boer Advocaten.

Cast

Momenteel is de producent samen met de regisseur drukdoende met de casting van de Film. Kemna Casting verzorgt de casting. Zij zijn verantwoordelijk voor alle grote Nederlandse speelfilms die in  Nederland geproduceerd worden. Eerst worden de hoofdrolspelers van de Film gecast. Daarna zijn andere bijrollen aan de beurt.
Begin februari verwacht de producent de eerste namen bekend te kunnen maken. De rest van de cast wordt geleidelijk ingevuld. Het is de producent, distributeur en omroep eraan gelegen om een  goede mix aan bekende acteurs voor de verschillende rollen te  casten zodat in de aanloop tot, maar ook tijdens het draaien en vlak voor release zoveel mogelijk media-aandacht wordt gerealiseerd.

Aan deelname in de maatschap zijn risico’s verbonden. Voor een uitgebreide beschrijving van de risico’s wordt verwezen naar het Prospectus.

Vraag hier meer info aan!

Deelname is mogelijk in participaties van € 5.000. Geen emissiekosten. Let op. Beperkt aantal participaties!

[contact-form-7 id=”1536″ title=”Interesse film formulier klein Gek van Oranje”]