Dit weekend is de film TULIPANI op het Siena International Film Festival uitgeroepen tot Beste Internationale Film. Regisseur Mike van Diem nam de prijs in ontvangst van de jury, voorgezeten door regisseur Roberta Torre. Het Siena International Film Festival (Tiera de Siena Film Festival) haalt al 21 jaar het beste van het afgelopen filmjaar naar het hart van Toscane. Met gala avonden op het beroemde Piazza Del Campo weet het Italiaanse en internationale sterren naar zich toe te trekken.

TULIPANI ging in september in wereldpremière tijdens het Toronto International Film Festival waar de film een staande ovatie in een uitverkochte zaal kreeg. Twee weken geleden opende de film het Nederlands Film Festival, en sindsdien is TULIPANI te zien in de Nederlandse bioscoop.

TULIPANI is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

De hoofdrollen zijn voor Gijs Naber (Aanmodderfakker, Het Verlangen) aanstormend talent Anneke Sluiters, de Italiaanse steracteur Giancarlo Giannini (Quantum of Solace, Casino Royale) en de Canadese actrice Ksenia Solo (Black Swan, In Search of Fellini).

TULIPANI is een productie van het Nederlandse FATT Productions in coproductie met het Canadese Don Carmody Productions en het Italiaanse Stemo- en Draka Productions. Peter van Wijk en Mike van Diem schreven het scenario. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurogroei, Eurimages, Mibact, Apulia Film Commission, Roma Lazio Film Commission, Telefilm Canada, Ontario Media Development Corporation en het Lithuanian Film Centre.