De films Michiel de Ruyter, Bloed Zweet & Tranen (over André Hazes) en De club van Sinterklaas & hetmedia_xll_3306941 Pratende Paard zijn de drie titels die dit jaar kans maken op het Gouden Kalf van het Publiek. Deze titels hebben de meeste stemmen gekregen van het publiek, zo maakte het Nederlands Film Festival donderdag bekend.
Nu begint een nieuwe stemronde, waarin het publiek opnieuw een keuze kan maken. De film die de meeste stemmen krijgt, gaat er op vrijdag 2 oktober vandoor met de Publieksprijs. De winnaar krijgt een bedrag van 30.000 euro, dat aan een nieuwe filmproductie mag worden besteed.
michiel1Opvallend is dat Gooische Vrouwen 2 niet door het Nederlands publiek is gekozen. De film was met meer dan 2 miljoen bezoekers de best bezochte Nederlandse bioscoopproductie in de afgelopen dertig jaar. Het Nederlands Film Festival wil niet zeggen hoeveel mensen in de eerste ronde hun stem hebben uitgebracht. De uitreiking vindt plaats op het Gala van de Nederlandse Film, de slotavond van het NFF.