De vierde film over Mees Kees heeft vanavond het Gouden Kalf van het Publiek ontvangen. Mees Kees langs de lijn kreeg van het publiek, dat de stem uitbracht via de website van het Nederlands Film Festival, de voorkeur boven de andere twee genomineerden, Soof 2 en Onze Jongens.

De uitslag is opvallend te noemen. Van de drie films trok Mees Kees 4 de minste bezoekers. De drie titels maakten kans op de award omdat zij de meest succesvolle vaderlandse producties van het afgelopen jaar waren

De prijs werd vrijdagavond op RTL4 uitgereikt aan hoofdrolspeler Leendert de Ridder. De acteur nam voor de vierde film het stokje over van acteur Willem Voogd, die de rol van de populaire stagiair drie maal vertolkte.
In Mees Kees langs de lijn moet de jonge docent tijdens het schoolvoetbaltoernooi opeens voor zijn moeder zorgen. Rectrix Dreus (Sanne Wallis de Vries) vervangt hem daarom als coach, met alle gevolgen van dien.
De vier Mees Kees-films trokken samen bijna 2,5 miljoen bioscoopbezoekers. Ze wonnen diverse prijzen in onder meer in Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.