Gouden Pen 2017 voor Huisvrouwen Bestaan Niet scenarioschrijver Richard Kemper


Richard Kemper heeft gisteren in VondelCS van het Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen 2017 ontvangen voor het scenario van de bioscoophit Huisvrouwen Bestaan Niet. Het is voor het eerst dat het Netwerk Scenarioschrijvers een Gouden Pen voor de best bezochte Nederlandse film van het jaar uitreikte. Met ruim driehonderdduizend bezoekers is de debuutfilm van producent Rick Engelkes de best bezochte Nederlandse filmrelease van 2017. In december ontving Kemper al een Gouden Pen toen Huisvrouwen Bestaan Niet negen dagen na release met honderdduizend bezoekers de Gouden Film status behaalde. In de komedie Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee zussen en hun moeder gedwongen om hun verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en huishouden dat ze voeren. De regie is in handen van Aniëlle Webster (Mees Kees Langs de Lijn, Kasper en de Kerstengelen). De hoofdrollen worden vertolkt door Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca. Daarnaast zijn ook Kay Greidanus, Jim Bakkum, Waldemar Torenstra, Leo Alkemade, Fred van Leer, Victoria Koblenko, Rick Engelkes en Richard Kemper te zien in de komedie. Huisvrouwen Bestaan Niet is vanaf 19 april via VOD en op DVD en Blu-ray verkrijgbaar.

Over de film:
Gijsje (Eva van de Wijdeven) is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere zus Marjolein (Jelka van Houten) is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist kwijt. Haar nieuwe ambitie: schoolpleinmoeder worden. Hun bohemienne moeder Loes (Loes Luca) heeft zich met te veel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt. Gijsje en Marjolein vinden het idee dat ze hun familiehuis verliezen onverteerbaar en zoeken naar mogelijkheden om het te behouden. Alleen de bonus die Gijsje kan verdienen met een gouden idee voor een reclamecampagne kan hen uit de financiële problemen helpen. Hiervoor moet zij zich met haar aantrekkelijke collega Dominique (Jim Bakkum) verdiepen in ‘de huisvrouw anno nu’; een opdracht die meer teweegbrengt dan de drie dames ooit hadden gedacht.

Huisvrouwen Bestaan Niet is gebaseerd op het succesvolle theaterstuk ‘De Huisvrouwmonologen’.

De film is geproduceerd door REP Film en CTM Films en is tot stand gekomen met bijdragen van de Netherlands Film Production Incentive, Eurogroei Films en RTL. Huisvrouwen Bestaan Niet wordt gedistribueerd door Independent Films.