Bioscoopfilm van Fabeltjeskrant in de maak

Meneer De Uil Bioscoopfilm van De FabeltjeskrantMeneer De Uil, juffrouw Ooievaar, meneer De Raaf en Ed en Willem Bever krijgen voor het eerst hun eigen digitaal geanimeerde bioscoopfilm. De film zal vanaf 19 december in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De titel luidt De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbosspelen, maakte distributeur Dutch FilmWorks vrijdag bekend.

“De film wordt een feest voor drie generaties”, stelt producent Robin de Levita. “Eén van herkenning voor alle ouders en grootouders en voor de kleintjes een vrolijke en spannende introductie van De Fabeltjeskrant.”

Rubinstein Media, De Levita Productions en animatiestudio Grid hebben vier jaar gewerkt aan de digitalisering van de poppenversies van de befaamde dieren uit de oude televisieserie. Wie de stemmen van de beroemde hoofdpersonages gaan inspreken, wordt binnenkort bekendgemaakt. Ook zeggen de makers nog niets over de inhoud van het nieuwe verhaal.

Met de bioscoopfilm wordt de vijftigste verjaardag van de iconische televisieserie gevierd. In totaal werden er tussen 1968 en 1992 meer dan 1.600 afleveringen van de kinderserie gemaakt. Het programma werd in 2005 uitgeroepen tot het beste Nederlandse kinderprogramma aller tijden.

Share This

Deel dit bericht met je vriendenkring!