Belgische sterren in nieuwe Baantjer-film

De bekende Vlaamse acteurs Maarten Nulens, Charlotte Vandermeersch en Joren Seldeslachts zijn toegevoegd aan de cast van de nieuwe Nederlandse film Baantjer: Het Begin. Dat heeft distributeur Paradiso Filmed Entertainment dinsdag gemeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid kruipt van de jonge De Cock. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt.

In de roerige jaren tachtig wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation in de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Het onderzoek leidt de twee rechercheurs naar België. Joren Seldeslachts en Maarten Nulens spelen twee Belgische collega’s. Charlotte Vandermeersch speelt een belangrijk contact in de internationale geheime dienst. Nulens is momenteel op de Nederlandse televisie te zien in de Belgische hitserie Gevoel voor Tumor, die eerder dit jaar werd bekroond als beste Europese tv-serie van het jaar.

Baantjer: Het Begin is voorjaar 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi’s). De opnames van de film vinden momenteel plaats.

Share This

Deel dit bericht met je vriendenkring!