Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

35e EMISSIE IN FILMS EN SERIES

Belastingvriendelijk investeren in de Film en serie Baantjer

Kernpunten:

  • Deelname vanaf € 10.000
  • Verwachte Looptijd, 30 maanden
  • 19,2% jaarlijks rendement in het LOW-MEDIUM scenario (tegen 51,95% IB-tarief)
  • Hoge fiscale aftrekpost
  • Opnames reeds gestart

Interesse of vrijblijvend advies?

Deelname is mogelijk in participaties van € 5.000 (minimaal 2  participaties). Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.

Propositie

In samenwerking met Millstreet Film biedt EuroGroei Films investeerders de mogelijkheid op een fiscaal vriendelijke wijze deel te nemen in de film Baantjer en de te maken TV serie, met een aantrekkelijk commercieel rendement.

Rendement

De rendementen bestaan uit een combinatie van de opbrengst uit exploitatie en  de eventuele opbrengt uit verkoop van de rechten op Baantjer, en de fiscale besparing (tegen 51,95% IB-tarief). Het geschatte rendement bedraagt 19,2% per jaar in het LOW-MEDIUM-scenario  en kan oplopen tot wel 20,6% in het HIGH-scenario.

Fiscaal

De maatschap (die Baantjer produceert) maakt gebruik van de mogelijkheid de voortbrengingskosten ineens af te schrijven. Dit leidt voor participanten in de maatschap tot een forse aftrekpost (tot maximaal € 8.305,- per participatie van € 5.000 in het FLOP-scenario) in box 1. Het risico op verlies van uw deelnamebedrag wordt zodanig beperkt.

Baantjer is de best bekeken Nederlandse tv-serie ooit!

Twaalf seizoenen
De politieserie Baantjer is tussen 1995 en 2006 twaalf seizoenen lang te zien geweest op de Nederlandse televisie op RTL 4. De serie is gebaseerd op de boeken van Appie Baantjer.

Nieuwe serie in 2019
In 2018 is besloten om Baantjer in een nieuwe vorm terug op tv te brengen. RTL maakt de serie over de jonge jaren van De Cock, gespeeld door Waldemar Torenstra. Zijn partner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt. Daarnaast zijn er rollen voor Jelka van Houten en Fedja van Huêt. De dramaserie wordt in 2019 voorafgegaan door een speelfilm.

Het verhaal

In de roerige jaren ‘80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van Prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Amsterdam, 1980. De jaren ’70 liggen net achter ons, het is de tijd van grote maatschappelijke verandering. Krakersrellen en demonstraties zijn aan de orde van de dag.

Te midden van dit alles begint de idealistische jonge rechercheur Jurriaan ‘Jurre’ de Cock (eind 30) op bureau Warmoesstraat. Hij wordt gekoppeld aan partner Tonnie Montijn (halverwege de 40). De twee zijn als water en vuur: Jurre, de jonge, stugge idealist uit Urk, die alles volgens het boekje wil doen; en Tonnie, die als geboren Jordanees met één been in de wereld van de Amsterdamse penoze staat en het niet altijd even nauw neemt met de regeltjes. Ondanks hun verschillen raken de twee goed bevriend. Al snel introduceert Montijn zijn nieuwe partner ook thuis bij zijn moeder en zus. Tonnie’s zusje Pien (midden 20) is een betrokken, idealiste, die geen blad voor de mond neemt. Tussen Jurre en Pien heerst een voelbare spanning; een grote aantrekkingskracht die moeilijk te negeren is, ondanks de vriendschap met haar broer.

Op het werk stuiten De Cock en Montijn op een moordzaak. Deze leidt naar een mogelijke aanslag op prinses Beatrix, tijdens de kroning die over enkele dagen plaatsvindt. De bescherming van de aanstaande koningin geniet de hoogste prioriteit van de Amsterdamse politie. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen. Het detective duo ontdekt dat het slachtoffer uit Antwerpen komt en stapt op de trein. In Antwerpen worden ze gekoppeld aan hun Belgische collega die ze op het spoor brengt van een criminele samenzwering dat onderdeel blijkt van een veel groter plan.

Toezicht en disclaimer

Voor het aanbieden van participaties in de maatschap (die de film en serie Baantjer produceert) geldt een vrijstelling van de vergunnings- en prospectusplicht. Het prospectus is niet voorgelegd aan en dus ook niet beoordeeld door de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM). De maatschap voor wier rekening het prospectus wordt uitgegeven is niet vergunningplichtig op grond van de Wet op het financieel toezicht en staan ook niet anderszins onder toezicht van de AFM.